Over ons

over-ons

We krijgen relatief veel vragen zoals wie zit achter deze website? of, worden jullie betaald door fabrikanten/leveranciers/brancheorganisaties voor hetgeen jullie schrijven? Ben je nou helemaal! Nee totaal niet! Met dit artikel willen we daar alle openheid in geven, we hebben niets te verbergen.

Door consumenten voor consumenten

Wij zijn net als jij consument, we verkopen niets en we vinden het fijn kennis over bepaalde onderwerpen, producten of diensten met je te delen. We staan vooral stil bij de technische aspecten en leggen lastige technische zaken zo simpel mogelijk uit. We kijken niet alleen naar de voordelen maar stippen ook de nadelen aan. Dit doen we om je zoveel mogelijk informatie te geven waardoor je beter in staat bent een keuze te maken over zo'n onderwerp, product of dienst.

Als boekenschrijvers

Je kan ons het beste vergelijken met boekenschrijvers. Die hebben plezier in boeken te schrijven en kennis over te dragen. Voor het geld doen ze het niet, dan zouden ze er meteen mee stoppen (op een klein aantal topschrijvers na). Maar voor ieder verkocht boek krijgen ze wel een kleine vergoeding. Die vergoeding, hoe klein dan ook, vindt de schrijver fijn, en beschouwt dit als een waardering voor de informatie en de tijd die in het schrijven van het boek is gestoken.

Zo is het ook bij ons, van schrijven krijgen we energie. Je krijgt onze informatie gratis, maar toch krijgen we een kleine "leesvergoeding", dat zien we als jouw waardering en "dank je wel voor de informatie". Die leesvergoeding is maar klein, maar we vinden dat toch leuk en stimuleert om te blijven schrijven. Hoe we die leesvergoeding krijgen leggen we in dit artikel uit.

Onafhankelijk

Hoewel wij streven naar perfectie, pretenderen wij niet alles te weten. Wij zijn mensen en maken dus soms fouten. Aan onze onafhankelijkheid valt echter niet te tornen, die is heilig. We zijn wars van websites die enthousiast zijn over een product maar feitelijk (sluik)reclame maken voor het product en daarvoor betaald worden. Voor het schrijven van een artikel hebben wij nog nooit één cent gekregen.

Als we enthousiast over een product schrijven komt dit omdat we dit oprecht zijn, nogmaals we ontvangen dus geen énkele vergoeding voor dit enthousiasme. Niemand heeft invloed op wat we schrijven. We krijgen wel eens verzoeken, om bijvoorbeeld mooie dingen over een product te schrijven, maar wijzen die categorisch van de hand.

We herhalen en benadrukken dat wij consumenten zijn en op geen enkele wijze gelieerd zijn aan een fabrikant, importeur, leverancier, brancheorganisatie, marketingbureau of wat dan ook. We doen dit alleen maar omdat we er plezier in hebben, meer niet, punt.

Vergoeding

Als je onze artikelen leest zie je ook advertenties, althans dat hopen we*, en daarmee betaal jij indirect aan ons een "leesvergoeding", vergelijkbaar met de vergoeding die een boekenschrijver krijgt als je een boek koopt. Die vergoeding ontvangen we van Google doordat zij op onze site advertenties mogen plaatsen. Voor zeer specifieke onderwerpen, krijgen we een vergoeding met een offerteservice, dat staat altijd aan het eind van een artikel en is herkenbaar doordat die tekst altijd voorafgegaan wordt door het kopje "offerteservice".

In alle gevallen vindt de afhandeling van de vergoedingen via een derde partij plaats, zoals Google, wij hebben dus geen contact met de adverteerders. Doordat we de adverteerder niet kennen, kan een adverteerder nooit invloed hebben op hetgeen wij schrijven.

Door deze constructie ontstaat een situatie waar iedereen baat bij heeft:

  • Bezoekers van onze website krijgen gratis onafhankelijke informatie.
  • Fabrikanten en leveranciers kunnen, via Google Adwords, ruimte op onze website gebruiken voor advertenties en zo hun potentiële kopers informeren.
  • Wij ontvangen een kleine "leesvergoeding" wat ons stimuleert om nog meer te schrijven en deze site online te houden.

* Je begrijpt nu dat als je onze pagina's leest, maar gebruik maakt van een webbrowser met advertentie-onderdrukker, wij geen leesvergoeding krijgen. Want, geen getoonde advertenties, dan ook geen leesvergoeding, en voelen wij ook niet de waardering die jij mogelijk hebt over onze artikelen en geloof ons, dat demotiveert enorm.

Met zo'n advertentie-onderdrukker lees je bij ons als het ware een boek, maar je lijkt niet bereid, zelfs niet indirect via advertenties, ons een "leesvergoeding" te gunnen.

We kunnen ons niet voorstellen dat je dit bewust doet. Nu je dit weet, vragen we je om het gebruik van die advertentie-onderdrukker te heroverwegen. Als je ons de leesvergoeding gunt, zet hem dan voor onze site uit, dan krijgen wij vanaf dat moment jouw leeswaardering, via die advertenties. Alvast bedankt voor je getoonde waardering.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­