Vaatwasser wel of niet meer vullen met zout bij gebruik van een waterontharder?

miele vaatwasser g6300sc
Miele G6300 SC vaatwasser - wel of geen zou meer in de vaatwasser?

Een vaatwasser moet je regelmatig voorzien van onthardingszout. Dat onthardingszout wordt gebruikt voor een in de vaatwasser ingebouwde waterontharder. Wanneer een vaatwasser dat niet zou hebben zou je op je vaat heel snel last gaan krijgen van kalkaanslag. Zonder dat je het wellicht wist had je dus al een waterontharder in huis. De vraag is, als je een waterontharder hebt aangeschaft die het harde water al zachter maakt, is het dan nog nodig om in de vaatwasser zout te doen?

Je voelt het antwoord al aankomen, heb je een waterontharder die ook aan de vaatwasser zijn water levert dan is dat water al ontkalkt en hoef je geen zout meer in de vaatwasser te doen. Daar is een uitzondering op. Veel waterontharders hebben een resthardheid regelaar. Hiermee kan je de hardheid van het water wat onthard is in de waterontharder instellen.

In het geval je de waterontharder op maximale waterontharding hebt ingesteld of op 4 dH of lager dan hoef je geen zout meer in je vaatwasser meer te doen. Want bij een waterhardheid van 4 dH (wat heel zacht is) of minder zal geen kalk afzetting plaatsvinden.

Heb je de waterhardheid op 5 dH of hoger ingesteld op je waterverzachter dan is het slim om nog wel regeneratiezout in je vaatwasser te blijven gebruiken. Kijk dan wel in de handleiding van de vaatwasser en stel je vaatwasser in op het gebruik van zeer zacht water waardoor maar héél weinig onthardingszout wordt gebruikt. Lees ook de bezoekersvraag over de resthardheid instelling van een waterontharder.

Lees ook de bezoekersvraag "Moet ik nog spoelglans in de vaatwasser doen nu we een waterontharder hebben laten installeren?"


Offerte service

Wil je een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­ >vaatwasser zout waterontharder

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen