Broxo 6-15 onthardingszout voor waterontharders

broxo 6-15 onthardingszoutkorrels
Broxo 6-15 onthardingszout wordt geleverd in zakken van 25 kg

Een waterontharder moet regelmatig voorzien worden van onthardingszout. Dat wordt ook wel eens regeneratiezout genoemd. Het zout wordt tijdens het regeneratieproces met water vermengd. Daarna wordt dit zoute water door de onthardingscilinders gespoeld. Hiermee wordt simpel geschreven, het uit het harde water verwijderde kalk en magnesium mee opgelost. Aan het eind van de regeneratiecyclus wordt dit zoute water inclusief de kalk en magnesium via het riool weggespoeld. Daarna kan de waterontharder weer meer dan duizend liter hard water zacht maken.

Broxo 6-15 is speciaal voor waterontharders gemaakt zout. Het zout is onder hoge druk samengeperst. Hierdoor valt het niet uiteen in de waterontharder waardoor mogelijk een "zoutkoek" ontstaat. Vandaar dat dit zout onder hoge druk is samengeperst.

Waar staat Broxo 6-15 voor?

broxo 6-15 onthardingszoutkorrels
Broxo 6-15 onthardingszout korrels bekend van de vaatwasser en waterontharder

De 6-15 achter de naam van Broxo slaat op de afmetingen van de zoutbrokjes. Die brokken hebben een afmeting variërend tussen 6 en 15 millimeter.

Overigens, je zal in de zak ook ander afmetingen aantreffen. Men garandeert dat 90% van het zout de afmeting heeft tussen de 6 en 15 millimeter. Daarnaast kan maximaal 5% een afmeting hebben kleiner dan 6 millimeter en maximaal 5% een afmeting hebben groter dan 15 millimeter.

Kwaliteitskeurmerk onthardingszout - Europese norm

Het Broxo 6-15 onthardingszout voldoet aan de Europese norm EN973 of NEN973. In deze norm is beschreven wat de kwaliteit van het zout moet zijn. Hierin is de kwaliteit van het zout in beschreven. De EN973 norm kent twee kwaliteiten: de A kwaliteit heeft een zuiverheid van 99,4% en de B-kwaliteit heeft een zuiverheid van 98,5%.

Het Broxo 6-15 onthardingszout voldoet aan de strenge A-kwaliteit van de EN973 norm. Dit garandeert dat vrijwel geen residu.

Hoeveel euro kost Broxo 6-15?

Dit onthardingszout van Akzo wordt in zakken van 25 kg. De prijs van een zak is afhankelijk van hoeveel je in een bestelling afneemt. Een losse zak zal exclusief verzendkosten zo'n tien euro kosten. Neem je pallet af dan zakt de prijs richting de vijf euro.

Andere Akzo onthardingszout producten

Akzo maakt naast het Broxo 6-15 onthardingszout ook:

  • Broxetten (tabletten)
  • Broxo block (blokken)

Offerte service

Wilt u een aantal op maat gesneden aanbiedingen ontvangen van waterontharders? Klik dan hier.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

home­