Kinetico Mini KB review test

kinetico mini-kb waterontharder
Kinetico waterontharder
model Mini KB

Simplex of duplex

De Mini KB van Kinetico is een duplex waterontharder en levert dus altijd onthard water en is uitgevoerd als een duo model. Hierbij bevindt het regeneratiezout in een apart vat die met een dunne darm verbonden is met de ontharder.

Dit model is een zogenaamd duo model waterontharder, dus met een apart zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1995 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 2042 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierKinetico
modelMini KB
prijs 1995 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 69,8 kg
hoogte48,2 cm
diepte33 cm
breedte15 cm
zoutvat inhoud35 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatja
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht18 kg
gewicht in gebruik36 kg
Zoutvathoogte41 cm
Zoutvatdiepte28 cm
Zoutvatbreedte28 cm
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel *
ionenwisselaar inhoud 4.5 liter
capaciteit 6 dH 3405 liter
capaciteit 7 dH 2915 liter
capaciteit 8 dH 2555 liter
capaciteit 9 dH 2270 liter
capaciteit 10 dH 2042 liter
capaciteit 11 dH 1855 liter
capaciteit 12 dH 1700 liter
capaciteit 13 dH 1570 liter
capaciteit 14 dH 1460 liter
capaciteit 15 dH 1360 liter
capaciteit 16 dH 1275 liter
capaciteit 17 dH 1200 liter
regeneratie zoutverbruik 0.9 kg
regeneratie waterverbruik 36 liter
regeneratie tijd 22 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max *
doorstroomsnelheid bij -1 bar 19 liter/min
waterdruk minimaal 1,5 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter*

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie