Kinetico 2020C HE review test

kinetico 2020c waterontharder
Kinetico waterontharder
model 2020C HE

Simplex of duplex

De 2020C HE van Kinetico is een duplex waterontharder en levert dus altijd zacht water en is uitgevoerd als een compact model. Daarbij bevindt zich de zoutvoorraad in dezelfde behuizing als de waterontharder, dit in tegenstelling tot een duo model uitvoering die een apart zoutvat heeft.

Dit model is een zogenaamd compact model waterontharder, dus met geïntegreerd zoutvat en wordt aangeboden voor zo'n 1495 euro[1]. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op waterdruk. Een 230 Volt aansluiting of batterijen zijn dus niet nodig.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 880 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierKinetico
model2020C HE
prijs 1495 euro[1]
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 61,2 kg
hoogte48,2 cm
diepte45,7 cm
breedte20,3 cm
zoutvat inhoud8 kg
zoutvat droog/nat*
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteld*
regenereren tijd gestuurd*
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharder*
chloor module nee
gewicht20,4 kg
gewicht in gebruik38,5 kg
aantal ionenwisselaars2
duplex parallel *
ionenwisselaar inhoud 4.5 liter
capaciteit 6 dH 1465 liter
capaciteit 7 dH 1255 liter
capaciteit 8 dH 1100 liter
capaciteit 9 dH 980 liter
capaciteit 10 dH 880 liter
capaciteit 11 dH 800 liter
capaciteit 12 dH 735 liter
capaciteit 13 dH 675 liter
capaciteit 14 dH 630 liter
capaciteit 15 dH 585 liter
capaciteit 16 dH 550 liter
capaciteit 17 dH 520 liter
regeneratie zoutverbruik 0.34 kg
regeneratie waterverbruik 18,9 liter
regeneratie tijd 11 minuten
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 38 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 23 liter/min
waterdruk minimaal 1 bar
waterdruk maximaal 8,6 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie