Erie Maxima Eco20 review test

erie maxima-eco20 waterontharder
Erie waterontharder
model Maxima Eco20

Simplex of duplex

De Maxima Eco20 van Erie is een simplex waterontharder die is uitgevoerd als een compact model. Dit houdt in dat alle onderdelen van de waterontharder zich in één behuizing bevinden. Dit in tegenstelling tot de duo modellen die uit twee delen bestaan omdat het zoutvat los staat van de waterontharder.

De fabrikant heeft de prijs niet openbaar gemaakt. Een waterontharder kan op 230 Volt elektriciteit, batterijen of waterdruk werken, dit model werkt op 230 Volt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een waterontharder is de onthardingscapaciteit. Een waterontharder kan een bepaalde hoeveelheid water ontharden en zal na enige tijd verzadigd zijn met kalk wat dan afgevoerd moet worden naar het riool. Dat gebeurt tijdens het regenereren.

Wanneer u een waterontharder gaat kopen is het van belang dat deze capaciteit afgestemd is op de hardheid van uw leidingwater en de hoeveelheid water wat u gemiddeld per dag gebruikt. Een te kleine of te grote capaciteit is niet aan te bevelen. Lees waarom in dit artikel.

De capaciteit van dit model is 5730 liter bij een hardheid van 10 dH. De onthardingscapaciteit bij andere waterhardheden tref je aan in onderstaande tabel.


Specificaties

De vermelde prijs is een indicatie en is in de meeste gevallen de prijs voor alleen de ontharder. Bij sommige leveranciers is dit echter een "compleet geïnstalleerd" prijs. Informeer bij de leverancier naar de exacte prijs, voorwaarden, garantie en eventuele bijkomende kosten.

fabrikant - leverancierErie
modelMaxima Eco20
prijs *
werking op basis vanionenwisselaar
zoutverbruik per jaar 69,1 kg
hoogte80.6 cm
diepte57.3 cm
breedte34.5 cm
zoutvat inhoud75 kg
zoutvat droog/natdroog
los zoutvatnee
regenereren volume gestuurdja
regenereren volume uitgesteldja
regenereren tijd gestuurdnee
resthardheid instelling in ontharder*
bypass in ontharderja
chloor module nee
gewicht28.5 kg
gewicht in gebruik*
aantal ionenwisselaars1
ionenwisselaar inhoud 20 liter
capaciteit 6 dH 9550 liter
capaciteit 7 dH 8185 liter
capaciteit 8 dH 7165 liter
capaciteit 9 dH 6365 liter
capaciteit 10 dH 5730 liter
capaciteit 11 dH 5210 liter
capaciteit 12 dH 4775 liter
capaciteit 13 dH 4410 liter
capaciteit 14 dH 4095 liter
capaciteit 15 dH 3820 liter
capaciteit 16 dH 3580 liter
capaciteit 17 dH 3370 liter
regeneratie zoutverbruik 2.5 kg
regeneratie waterverbruik 101 liter
regeneratie tijd *
regeneratie richting upflow
doorstroomsnelheid max 33 liter/min
doorstroomsnelheid bij -1 bar 37 liter/min
waterdruk minimaal 1.4 bar
waterdruk maximaal 8.3 bar
waterleidingaansluiting diameter3/4 inch

* geen opgave fabrikant

[1] De prijzen op deze site worden sporadisch door ons bijgewerkt of als we een correctie van een bezoeker ontvangen. In alle gevallen hebben we de prijs op het internet gevonden of heeft de fabrikant ons dit schriftelijk verstrekt. Of deze prijs in- of exclusief installatie, verzendkosten, benodigde installatie materialen en/of andere producten/diensten betreft verschilt per leverancier. Daarom moet u de prijzen als een grove indicatie zien.

De vermelde capaciteit in dit overzicht is de capaciteit bij 10 dH het referentiepunt, de capaciteit bij andere hardheden zijn vanaf dit referentiepunt berekend. Bij een zeer beperkt aantal modellen is door de fabrikant de capaciteit bij bepaalde hardheden gespecificeerd die iets afwijken als dat je dit zou bereken op basis van de capaciteit bij 10 dH. In dat geval wijken de hierboven vermeldde capaciteiten iets af van de werkelijkheid.

De hierboven getoonde specificaties zijn met aandacht verzameld, meestal op basis van door de fabrikant of leverancier gepubliceerde of aan ons verstrekte gegevens. Wij kunnen niet instaan op de juistheid van deze gegevens, controleer voor aanschaf deze met de leverancier.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

 

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie